07 October 2013

FANTABULOUS FACIAL MASKER+SCRUB SET






SCRUB AND MASK ALL IN 1
1 SET terdiri drpd scrub + masker + berus + 5 keping gauze

LANGKAH PENGGUNAAN:
1- Urut muka dengan scrub 
2. Bilas scrub
3. Bancuh masker dan sapu sikit masker di muka
4. tampal gauze (topeng) di muka dan lebihan masker tadi disapu atas gauze (lapik gauze baru letak bancuhan mask)
5. biarkan selama 20-30minit dan tarik masker dari bawah ke atas
6. masker yg kering akan melekat pada gauze. dan gauze tu perlu dibuang. next penggunaan boleh guna gauze yang baru (boleh juga apply masker tanpa gauze if kehabisan gauze)
7. selepas siap boleh apply apa2 brand toner dan krim wajah
----------------------------------------
Fungsi utama dari scrubbing adalah mengangkat sel kulit mati, mengangkat kotoran yang menyumbat pori kulit, sekaligus membukanya, agar kulit bisa bernapas dan menyerap nutrisi dari produk kecantikan, seperti lotion, pelembap, body butter, atau lainnya. Selain itu, efek jangka panjangnya adalah membuat kulit senantiasa halus.

Sebenarnya, secara alami
kulit beregenerasi selama 14 sampai 21 hari. Namun, seiring dengan bertambahnya usia, ditambah gaya hidup yang tak bersahabat bagi kulit sehat, seperti: terus-menerus berada di ruangan ber-aircond, unhealthy lifestyle, merokok, dan sering terdedah oleh asap dan debu setiap hari, membuat regenerasi sel kulit tidak optimal. Bila ini terus dibiarkan, kulit akan terlihat kusam karena penumpukan sel kulit mati. Nah, di sinilah kulit memerlukan 'bantuan' scrub.

Boleh x scrub membuat kulit lebih tegang dan awet muda?

Scrub tidak mempunyai fungsi untuk menjadikan kulit tegang dan awet muda, penegangan pada kulit sebenarnya diberikan oleh masker, dan nutrisi pun sebenarnya berasal dari masker.haaa sebabtulahhh fantabulous skincare yg iolls jual ni ada scrub n masker tau uolls..scrub sahaja TIDAK mencukupi..kulit kita perlukan masker utk menyerap nutrisi dan memberi nafas baru kepada kulit. Ingat,,perawatan dengan scrub tidak boleh lari dari perawatan masker.kena guna dua2 la maksudnya uolls. ;) Fungsi scrub secara mendasar hanya untuk pembersihan dan pengelupasan secara halus yang lain akan dibereskan oleh masker pulak.
----------------------------------------
kenapa kita perlu apply masker pada muka kita?
♥ untuk menyerap minyak berlebihan pada wajah
♥ memberi kelembapan pada wajah
♥ untuk menggantikan sel-sel kulit mati pada wajah

APAKAH FUNGSI MASK ?

Pertamanya adalah untuk menegang kulit wajah kita.haaa kan td iolls ada bgtau yg scrub x mampu tegangkan kulit muka..mask jer yg mampu :)

Keduanya untuk menutup liang-liang pori, yang mana, kita terdedah dengan peluh, haba, debu, yang buat liang pori2 kita tersumbat. Bila kita pakai masker ni, dia boleh freshkan kite punya kulit wajah.

Ketiganya boleh melembapkan kulit wajah. Yakni, di dalam masker ada bahan yang mana boleh melembap dan melembutkan kulit wajah kita. Try, test, lepas pakai masker, dan sentuh mesti rasa cm flawless la kulit wajah..hehe.. cam kulit baby..wa cakap lu,,macam snow white uolls.. ;P

Keempatnya rasa cam elastik jer kulit..mcm getah..tegang, pejal gebus gebas je rasa. kalau cubit pipi pon rasa cam nak cubit lagilagidanlagi dan lajulaju..

Kelimanya boleh hilangkan stress! bila kita pakai mask kene duk diam-diam, ambik mood kena relaks do nothing kan..

4 IN 1 MASK:
♥ whitening (lps pakai kulit muka i seyes lain..putih dia berbeza)
♥ moisturizing (seyes moisturize sampai ke pagi sampai ke skolah org masih nampak glowing2 tu olls)
♥ anti aging (kedut2 bawah mata ke kat dahi ke mmg otomatik yaaa berkurang)
♥ anti sensitive (yg mana kulit sensitif jgn risau miracle 4 in 1 ni mmg sangatttttt2 sesuai utk uolls selesa sgt pakai sbb ia diformulasikan utk mesra pd kulit dan tidak merengsangkan kulit)

AWAS
effect miracle 4 in 1 - bila pakai kulit rasa sgt nyaman tenang selesa..dia buat kulit kita rasa relaks,sejuk sgt2 macam kt puncak gunug everest..rasa sejukkkk yg sangat2 mengembirakan hati!



 Untuk mengetahui Harga Retail atau Borong sila:

1) SMS/ WHATSAPP ke 010-7006212/017-6122830

                 2) PM FACEBOOK UNTUK 'FAST RESPON' ke www.facebook.com/BestBuyBeauty

0 comments:

Post a Comment