30 October 2013

MADU ZA'FARAN

‘MISTIK , GAGAP , MELANCARKAN UCAPAN , PENJAGAAN JANIN’

KHASIAT MADU ZAFRON :


Sesuai untuk kegunaan seisi keluarga
✔Minuman kesihatan seisi keluarga
✔Antibodi , pernafasan & penghadaman
✔Hafalan , daya ingatan & mental
✔Mengatasi tekanan emosi & stress
✔Gangguan tidur & kegelisahan
✔Pemulihan hati , jasmani & rohani
✔Menguatkan semangat & keyakinan diri
✔Membantu organ & daya aktif
✔Histeria , mistik / sawan
✔Kestabilan hormon & suhu badan
✔Baik untuk ibu hamil & bayi baru lahir
✔Baik untuk hafiz & hafizah

UBAT BESAR DARI JIBRIL KEPADA RASULULLAH S.A.W

Sabda Rasulullah S.A.W : 
“ telah mengajar aku oleh Jibril akan ubat yang tidak berkehendak lagi aku kepada yang lain-lain ubat dan tidak pula kepada dukun-dukun. Kemudian bertanya Abu Bakar , Omar dan Ali R.A. bertanya , “apakah ubat itu Ya Rasulullah ?”. Bacakan ke atasnya Surah Al-Fatihah, Al-Falaq, An-Nas, Ayatul Kursi, tiap-tiap satu surah dibaca 70 kali.”

Di dalam kitab perubatan ‘Al-Tadawa Bi Al-A’syab Wa Al-Nabatat’ karangan Abdul Latif Asyur menyatakan bahawa za’fron merupakan tumbuhan ubat yang terkenal sejak zaman dahulu di amalkan di dalam perubatan Ibnu Sina. Saiyidina Ali R.A pernah menyatakan tentang za’fron iaitu “ sesiapa yang mengambil sebahagian za’fron tulin dan su’ di satu bahagian kemudian dicampur dengan asal (madu), diminum sebanyak dua misqal (sudu) pada setiap hari, maka dia di kagumi tentang ingatannya sehingga di tuduh melakukan sihir.”


DARI SUDUT SAINS PISKOLOGI DAN EMOSI

Menyegarkan , menceriakan, merangsang hormon, membantu kosentrasi, meredakan stress dan kemurungan, risau, mengatasi insomia. Meredakan mood yang tidak konsisten, mengatasi histeria, kurang fokus , kegugupan, masalah kejutan, was-was, panik, sawan dan emosi tidak menentu di waktu haid dan monopos. Baik untuk bayi dan ibu hamil.

0 comments:

Post a Comment