07 October 2013

NOUR AIN SKIN & BODY OIL MIST


INFO MENGENAI MINYAK ARGAN YANG TERDAPAT DI DALAM PRODUK NOUR AIN, YANG SALAH SATUNYA SKIN & BODY OIL MIST

Minyak argan ialah minyak yang di hasilkan dari biji pohon argan yang tumbuh secara meliar di Maghribi (Morocco). Kini pokok argan ditanam secara ladang bagi diambil minyaknya yang sangat berkhasiat. Minyak argan digunakan sejak ratusan tahun dahulu oleh golongan bangsawan Maghribi untuk kejelitaan tubuh dan ianya digelar sebagai ‘liquid gold of Morocco’.

Minyak argan mengandungi hampir tiga kali ganda vitamin E semulajadi berbanding minyak zaitun. Ianya kaya dengan fenol, karotena dan asid lemak tidak tepu. Minyak argan secara klinikal terbukti dapat dapat meningkatkan keanjalan kulit dan hidrasi kulit hanya dalam waktu empat minggu penggunaan.

Pengguna minyak argan akan dapat melihat berkurangnya kedutan garis garis halus di sekiar mata setelah penggunaan selama 2 minggu. Lebih daripada 80 peratus wanita yang diuji kaji menunjukkan peningkatan hidrasi kulit dan keanjalan kulit setelah penggunaan minyak argan selama 1 bulan.

Apabila disapukan pada kulit, ia boleh menghalang kelenjar sebum daripada merembeskan minyak secara berlebihan, mengembalikan kulit anda ke tahap yang optimum. Kandungan anti-bakteria minyak Argan juga akan menghapuskan bakteria yang terdapat di permukaan kulit.

Selain mencantikkan kulit, minyak Argan juga berfungsi merawat masalah kulit yang membebankan termasuk jerawat, ekzema dan psoriasis. Simptom penyakit seperti kulit terlalu kering, kegatalan yang melampau serta kulit menjadi kemerah-merahan dan terlalu sensitif dapat dirawat atau dikawal dengan penggunaan yang konsisten.

DIANTARA KHASIAT MINYAK ARGAN:

-Kandungan Vitamin E yang tinggi, 3 kali ganda lebih banyak dalam Minyak Zaitun.
-Menjadikan kulit lebih muda, segar, halus dan cerah berseri
-Berfungsi sebagai pelembab semulajadi kerana kaya akan asid lemak essential dan sterol, amat mudah di serap kulit tanpa menimbulkan rasa berminyak
-Melembutkan kutikel
-Mengatasi masalah jerawat. Membantu mengawalatur penghasilan sebum dan mengelakkan liang pori dari tersumbat, seterusnya mengurangkan risiko kemunculan jerawat. 
-Mengatasi masalah jeragat, dan kesan parut di semua bahagian kulit.
-Untuk merawat ekzema, psirosis, chicken-pox dan pelbagai masalah kulit
-Menyekatakan tona kulit muka yg tidak sekata


Untuk mengetahui Harga Retail atau Borong sila:

1) SMS/ WHATSAPP ke 010-7006212/017-6122830
             2) PM FACEBOOK UNTUK 'FAST RESPON' ke www.facebook.com/BestBuyBeauty

0 comments:

Post a Comment